GULV TIL ALLE RUM

Du kan finde gulve til alle behov hos os.

Er du i gang med at renovere? Så er et nyt gulv en genial idé.
Uanset om du vil lægge en elegant egetræsparket i stuen eller er på udkig efter et klimasmart alternativ, kan du finde gulve til alle behov hos os.


Gennem sine lokale rødder i skovene i Småland er Kährs vokset til at blive en af verdens største gulvproducenter og er også en stolt opfinder af det moderne lamelparket.
SE SORTIMENTET

Parketgulve i høj kvalitet til den bedste pris – en naturlig del af Byggmaxs sortiment. Vi ved hvor vigtigt det er at tage sig af miljøet. Barlinek planter et træ for hver gulvpakke, du køber.
SE SORTIMENTET

Et smukt gulv har mere end bare et smukt udseende. Derfor har Pergo ikke bare et look for sig selv - det samme gælder følelsen. For at gøre det endnu nemmere gjorde de dem ekstremt lette at installere og vedligeholde.
SE SORTIMENTET

Är du i renoveringstagen? Då är ett nytt golv en briljant idé. Men oavsett om det gäller en askparkett i sovrummet eller en elegant ekparkett till vardagsrummet vill vi vara säkra på att du lägger ditt golv efter konstens alla regler. Kolla in vår steg för steg instruktion om hur du lägger parkettgolv här.

Att lägga laminatgolv är ett billigt och bra alternativ till träparkett. Ett laminatgolv ger ett slitstarkt golv, som passar i både hall, kök, vardagsrum och sovrum. Vi hjälper dig att lägga golv som ett proffs.

Bestil en gulvprøve, inden du køber dit nye parketgulv, så du i fred og ro kan sammenligne og planlægge efter miljø og indretning.


MyFloor består af 5 segmenter af laminatgulve - alle med markedets højeste slidstyrke. Uanset behov, er der lige den rette stil, slidklasse eller funktion for at få det ønskede resultat, når du vælger et gulv.
SE SORTIMENTET

Classen er en af ​​verdens førende aktører og producenter af eksklusive, moderne og slidstærke laminatgulve. Det tilbyder et bredt udvalg af markedets bedste laminatgulve til det formål og det rum, du ønsker.
SE SORTIMENT

Kvalitet til lave priser - hvordan er det muligt?
Vi tilbyder altid den bedst mulige pris. Det har vi gjort siden 1993, da den første Byggmax-butik åbnede sine døre i Täby. Hos Byggmax har vi fravalgt hundredvis af produkter, du ikke behøver. Vi har et nøje udvalgt sortiment og køber kun de byggematerialer, du virkelig har brug for, i store mængder - til lave omkostninger.

Tag hånd om dit hjem

Vi vil foreslå, hvordan du kan passe på det, du allerede har. Med den rigtige viden får du dine ting til at holde længere - det gavner både miljøet og din tegnebog.

Hvornår gjorde du sidst noget godt for dit gulv? Ved at pleje og vedligeholde et trægulv kan det holde i mange generationer - læs vores tip om, hvordan man lykkes. Hvis du har brug for at købe et nyt gulv, har vi mange miljørigtige muligheder at vælge imellem.




SÅ LYCKAS DU MED GULVPROJEKTET


Slibning af et slidt eller gulnet træog gulv gør underværker for både gulvet og hele rummet. Gulvet bliver som nyt igen, får en pænere farve vil også være blødere at gå på.

Hvilke gulve kan slibes?
Før du begynder at tænke på slibning af gulve, skal du først sørge for, at dit gulv er egnet til det. Et almindeligt gulv i nutidens hjem er lamelparket, som er velegnet til slibning. Lamelparket har et overfladelag i massivt træ på mindst 2,5 mm, og det antages normalt, at en slibning tager ca. 1 mm af det ydre lag af træet.

Massive trægulve, såsom nåletræ og løvtræsgulve, kortstavsparket og mosaikparket, kan slibes flere gange og kan holde længe, ​​hvis de bliver vedligeholdt på den rigtige måde. Gulve, der normalt ikke er egnede til slibning, er f.eks. Finèrgulve, der ofte kun har et overfladelag på kun 1 mm.

Hvis du er usikker på, hvilken type gulv du har - kontakt gulvproducenten eller en professionel for at være på den sikre side.

Planlæg det forberedende arbejde
Slibning af gulve kræver meget forberedelse, da du skal tømme hele rummet for møbler og ting. Det kan også være værd at fjerne hylder og malerier på væggene, da det støver meget.

Sådan vælges sandpapir
Når du begynder at slibe gulvet, skal du altid starte med et grovere sandpapir for at slippe af med store uregelmæssigheder. Derefter går du over til et finere papir for en finere overflade på gulvet. Det er almindeligt at starte med korn 40 og derefter gå over til 60 og endelig 100.

Tip!
Hvis du ikke har brugt en gulvslibemaskine før, kan du starte med et finere papir og slibe et par omgange. På denne måde får du en fornemmelse af maskinen og reducerer risikoen for at grave huller i gulvet, hvis du laver en fejl.

Slibeteknikker til forskellige gulve
En hovedregel ved slibning af gulve er at altid slibe i træets længderetning, aldrig direkte over træets korn. Der er dog undtagelser, hvor du ikke har noget valg, såsom et mønstret parketgulv. Derefter skal du i stedet følge formen på mønsteret så godt du kan.

Plankegulv
Slib først gulve en gang på hver diagonal med det groveste papir. Slib derefter en gang langs træets årer, inden du skifter til sandpapir to og tre og slibes langs plankerne med dem.

Sildben parket
Du sliber først sildebeneparket diagonalt en gang i hver retning med det groveste papir og derefter i længderetningen en gang med de finere papirer.

Hollandsk parket
Du sliber først hollandsk parket i længderetningen med det groveste papir. Slib derefter på tværs med det mellemliggende papir og til sidst i længderetningen med det fineste papir.

Afslutning efter slibning
Når gulvet er slebet, får du en helt ny overflade frem, der er meget følsom. Derfor skal du altid overfladebehandle gulvet bagefter. Der er mange metoder at vælge imellem, f.eks. Olie, lak, bejdse - eller hvorfor ikke male?

Slibning af gulve er et støvende projekt, der kræver tid og planlægning - men det er værd at gøre, når du oplever, hvilken forandring der kommer. Dit gulv bliver som nyt igen, og du kan sætte dit eget præg på gulvet med en række forskellige overfladebehandlinger. Klar, parat - Start!

Du behøver
Gulvslibemaskine, sandpapir, affaldssæk til tømning af slibestøv i, kantsliber, åndedrætsværn (støvfiltermaske) og høreværn.

Godt at have hjemme
Maskeringstape, høvl og hammer.

Før du begynder:

- Tøm rummet
Rengør rummet helt. Alt skal ud, helst også hylder og malerier på væggene, fordi det støver meget. Sørg for, at der ikke er ledninger på gulvet.

- Slå søm ned
Slå søm, der stikker ud fra gulvbrædderne, ned. Brug dorn og hammer, og bank hoverderne mindst tre millimeter ned i gulvet.

- Forsegle dørsprækker
Luk alle døre i det rum, hvor du skal arbejde, og tape gabende dørrevner til med maskeringstape. Åbn vinduerne.

Gør sådan her

1.Sæt ledningen fast i loftet eller over den ene skulder - sørg for at du altid har ledningen bag dig, når du sliber. Brug åndedrætsværn og høreværn.

2.Start maskinen med rullen i hævet position. Begynd at gå og sænk derefter rullen ned på gulvet. Det er vigtigt, at maskinen aldrig starter med rullen nede, så gulvet kan blive ujævnt.

3. Lad ikke maskinen køre væk med dig, men læn dig forsigtigt baglæns, mens du går, så du bestemmer tempoet. Gå med bløde, stabile trin i et stabilt og roligt tempo.

4. Prøv at komme så tæt på væggene som muligt uden at stoppe. Den sidste kant slibes derefter med kantsliberen.

5. Når du når den modsatte væg, skal du løfte rullen, dreje og begynde at bevæge dig i den anden retning. Styr slibemaskinen, så du konstant sliber halvdelen af ​​det nye gulv og halvdelen af ​​det, du sleb i sidste omgang.

6. Hvis du finder ud af, at maskinen begynder at tage lidt dårligt fat efter et stykke tid, kan det være tid til at skifte papir.

7. Når du er færdig med hele gulvet, skal du ændre papirkorn og gentage proceduren. Alle spor af gammel lak skal være væk, når du er færdig med at slibe med det mellemgrove papir. Til sidst sliber du med det fineste papir på samme måde.

8.Så er det tid til kantsliberen. Monter det groveste papir, og sørg for, at det sidder ordenligt.

9. Start i et hjørne og kør maskinen i cirkler langs væggen. Overlap kanten, hvor du brugte gulvslibemaskinen. Ligesom med gulvslibemaskinen skal kantslibemaskinen være i konstant bevægelse for ikke at grave i gulvet.

10. Når du er færdig med at slibe med det groveste papir, skal du fortsætte til det finere og til sidst slibe med det fineste papir. Nu skal der ikke være stor synlig forskel mellem kanterne og resten af ​​gulvet. Hvis du ikke er kommet helt ind i hjørnerne med kantsliberen, kan du bruge en høvl eller en maleskraber til at prøve at skrabe det allersidste af.

Hold styr på støvet
Fej op og støvsug gradvist, og kontroller fra tid til anden, at støvposen stadig er så tæt som muligt på gulvsliberen. Husk også at tømme støvposen, før den bliver for fyldt. Tøm støvposen ude i haven, den nemmeste måde at gøre dette på er at nedsænke den i en affaldspose og ryste den ud i posen.

Husk at overfladebehandle
Et friskslebet gulv er ekstra følsomt og skal overfladebehandles, før det kan bruges.

For at et trægulv skal være så slidstærkt og smukt som muligt, skal det overfladebehandles. Et slebet gulv skal altid overfladebehandles, inden du begynder at bruge det. Der er mange forskellige metoder at vælge imellem - her guider vi dig gennem valget af olie, lak, bejdse, lud eller maling.

Olie eller lak?
Att använda golvlack är det vanligaste sättet att behandla ett golv på. Lacken gör att golvet blir hårt och tåligt. Vidare är ett lackat golv väldigt lättstädat och kräver mycket lite underhåll. En nackdel med lackbehandling är att det kan vara svårt att åtgärda tryckskador. Är golvet slitet eller repigt bör du slipa det innan du lackar.

Olie er et populært alternativ til lak. Olien giver gulvet et varmt og behageligt indtryk og understreger træets naturlige årer. Derudover bliver gulvet meget blødere at gå på sammenlignet med et lakeret gulv. Et olieret gulv kræver dog betydeligt mere vedligeholdelse sammenlignet med et lakeret og er også mere følsomt over for vand. Forvent at du muligvis skal olie gulvet 1-2 gange om året. Hvis du ikke har tid til at vedligeholde gulvet ordentligt, kan det derfor være en god ide at vælge lak for at undgå, at gulvet bliver grimt og slidt på kort tid.

Lys op med lud
Lud er et perfekt alternativ, hvis du vil have et bleg hvidt fyrretræsgulv og også fungerer til gran. Luden bremser indfarvning i træet og forhindrer det i at blive gult. Derudover bliver gulvet mindre følsomt over for fugt og mere ridsefast. Slib gulvet, inden du bruger lud. Undgå lakering af gulvet ved efterbehandling. Vælg i stedet hård voksolie, olie eller sæbe, der fås både som ufarvet eller med hvide pigmenter.

Bevar træfølelsen med farvet bejdse
Bejdse er måske mest almindeligt på møbler, men fungerer også perfekt til trægulvet. Bejdsning af gulvet er en smart måde at farve træet på og samtidig understrege træets naturlige udseende og årer. Efter bejdsning kan gulvet afsluttes med for eksempel olie eller hård voksolie for at give det en slidstærk overflade og samtidig bevare det naturlige udseende. Du kan købe færdigblandet bejdse i mange forskellige farver - eller hvis du foretrækker at vælge nuancen selv - køb den i pulverform med pigmenter, som du blander sammen selv. Husk, at farven kan variere afhængigt af træets naturlige farve, og at jo flere lag du anvender, jo mørkere bliver farven. Husk at gulvet skal slibes først, før du kan begynde at bejdse.

Maling - for større forandring
Hvis du vil skabe større forandring i hjemmet, kan det være et alternativ at male gulvet om fuldstændig. Fordelen er, at du kan vælge farven helt frit og dermed ændre udseendet ikke kun på gulvet, men også hele rummet. Det er muligt at male direkte på et lakeret gulv, hvis det er uden revner eller krakeleringer. Derefter rengøres først med malerrens, primer til endelig topcoat. Hvis du har et olieret gulv, skal du først slibe gulvet, inden du kan begynde at male.

  1. Høreværn
    Hörselskydd
    49 95 kr. /stk
  2. Dorn
    Dorn
    24 95 kr. /stk