Isoleringrulle 39 Ursa

Lambda 39, 45x565x7700, 17,40 m2/st
Varenummer: 16005
Isoleringsrulle af glasuld. Kan let skæres i de ønskede mål.
Læs mere
pakke
Saldo i butikken Vejle
Se saldo i andre butikker
Prisen kan variere fra butik til butik.
Køb online
Indtast postnummer for at se fragt og lager information.
Søg efter postnummer

Isoleringrulle 39 Ursa

Isoleringen i en bygning beskytter ikke blot mod kulde og varme. Den giver også et støjsvagt og behageligt indeklima, da forstyrrende lyde reduceres, både udefra og mellem rummene, og isoleringen hjælper med at beskytte mod brand. Isoleringsrullen kan bruges til at isolere både vægge, gulve og lofter.

Glas- eller stenuld

Glas- og stenuld falder begge ind under fællesnavnet mineraluld og er fremstillet af henholdsvis glas- og stenmasse. Råstoffet smeltes og spindes til tynde tråde, som derefter behandles med et bindemiddel. Midlet hærdes, når den fremtidige isolering køres gennem en ovn. Til sidst skæres isoleringen i tilpas store stykker. Forskellene på glasuld og stenuld er ikke særligt store, men glasulden har den fordel, at den udvider sig efter at være blevet presset sammen, hvilket betyder, at den holder formen bedre samt minimerer risikoen for luftspalter mellem isolering og lægter. Derudover støver glasulden mindre end stenulden. Anvendelsesområderne for stenuld er bl.a., hvor isoleringen skal kunne modstå højere anvendelsestemperaturer, samt hvor der er skærpede krav til brandsikkerhed eller brandmodstand. Ligeledes kan stenuldsisolering anvendes, når kravene til trykstyrke eller isoleringstæthed er højere.

Lambdaværdien

Den vigtigste værdi at kende når det gælder isolering er den såkaldte lambdaværdi. Den angiver isoleringens varmeledningsevne, dvs. hvor god den er til at lede varme. I et isoleringsmateriale, hvor der ønskes en lav varmeledningsevne, er materialet således bedre til at isolere, jo lavere lambdaværdi det har. Der anbefales en lambdaværdi på højst 37, når ydervægge isoleres i nyproducerede huse. Hvis du f.eks. skal isolere en garage, kan værdien være højere.

Godt at vide om isolering (eksempel: ydervæg)

Naturen forsøger automatisk at udjævne varmeforskelle. Er der varmt inde i et hus og koldt udenfor, bestræber luften sig på at udligne denne forskel. Isoleringsopgaven går forenklet beskrevet ud på at gøre det vanskeligt for varmen at bevæge sig over på den kolde side. For at opnå dette og samtidig undgå fugtskader skal en væg bestå af flere komponenter. Princippet for en korrekt isoleret væg ser sådan ud (set indefra): Overfladelag - dampspærre (plastfolie) - isolering - vindbeskyttelse - luftspalte - overfladelag yderside.

Kort beskrivelse af de forskellige materialers funktion

Lige under overfladelaget på indersiden af en væg sidder en lufttæt plastfolie. Når den varme og fugtige luft på indersiden søger mod den koldere yderside, forhindrer folien luften i at gå gennem væggen, hvor den køles ned, kondenserer og kan forårsage fugtskader. Folien tvinger luften til at tage en anden vej, og hvis boligen er korrekt ventileret, sker dette gennem ventilationssystemet. Dernæst kommer selve isoleringen, som isolerer ved, at den indeholder stillestående luft, som er en dårlig varmeleder. Inden facaden er isoleringsmaterialet dækket med vindbeskyttelse. Dette forhindrer luftbevægelser udefra i at sætte isoleringens stillestående luft i bevægelse. En luftspalte mellem isoleringen og facaden sikrer endelig, at vand, der trænger ind pga. vejr og vind, har plads til at blive ledt ud.
Læs mere
Mærke Ursa