Hvilke gulve er egnede til gulvvarme? | ByggmaxHvilke gulve er egnede til gulvvarme? | Byggmax

Hvilke gulve er egnede til gulvvarme?

Med gulvvarme øger du både komforten i boligen og samtidig kan du spare et par kroner på energiforbruget. Men hvilke gulve egner sig egentlig til gulvvarme? Læs mere om dette her.

Er det ikke bare skønt at kunne sætte fødderne på et varmt gulv? Med gulvvarme øger du komforten i hjemmet, samtidigt med at du kan opnå nogle besparelser på energiforbruget. Med en effektiv og veltilrettelagt gulvvarme spredes varmen mere ensartet i rummet. Så selvom du sænker indetemperaturen med 1 eller 2 grader, opleves det ofte lige så varmt, som før temperaturen blev sænket.

Hvilke gulve er egnede til gulvvarme? | ByggmaxHvilke gulve er egnede til gulvvarme? | Byggmax
Montera golvvärme | ByggmaxMontera golvvärme | Byggmax

Hvem må lægge og installere gulvvarme?

Hvis du skal gerne vil have lagt gulvvarme, kan du tildels godt gøre det selv - du kan i alt fald selv klare forarbejdet og selve lægningen. Slutresultatet skal altid gennemgås af en autoriseret VVS'er, som også skal slutte gulvvarmen til varmesystemet.

Elektrisk gulvvarme skal derimod altid lægges af en autoriseret elinstallatør. Grunden til det er, at elektrisk gulvvarme skal sluttes til stærkstrøm.

Overvejelser før der installeres gulvvarme

När du ska lägga golvvärme så vill du ha ett golvmaterial som släpper igenom värme lätt, helt enkelt ett material med en god värmeledande yta. Därför passar vissa material bättre än andra, till exempel klinker och sten. Nedan går vi igenom vilka golvtyper som passar allra bäst.

Hvilket gulv skal du vælge, når du lægger gulvvarme?

Træ- og laminatgulv

Næsten alle type gulve kan bruges til gulvvarme, men nogle er dog mere velegnede end andre. Hvad angår trægulv og laminatgulv, er princippet, at materialet skal være så tæt og tungt som muligt, for at det skal kunne sprede varmen effektivt. Optimalt set skal der anvendes træ eller laminat, der ikke er tykkere end ca. 18 mm.

Vinylgulve og gulvtæpper

Vinylgulve kan også fint anvendes sammen med gulvvarme. Man skal dog huske, at temperaturen ikke må overstige 27 °C. Et vinylgulv varmes hurtigt op, men afkøles også hurtigt. Gulvtæpper kan også kombineres med gulvvarme, hvis man bare sikrer sig, at tæppet og det tilhørende underlag ikke blokerer for meget for varmen. Det kan være en idé at kontakte producenten af gulvtæppet for at forhøre sig om dets egenskaber.

Klinker og sten

Det bedste er klinker og sten, når det drejer sig om gulvvarme, da disse materialetyper har virkelig god varmeledningsevne. Klinker og sten varmes hurtigt op og er gode til at holde på varmen, hvilket gør, at gulvvarmen bliver endnu mere effektiv. Gulvvarme, der ligger under klinker eller sten, kan også varmes op til højere grader end andre materialer.

Golvvärmetermostat | ByggmaxGolvvärmetermostat | Byggmax

Inspireras av våra gör det själv-guider

Lägga golvvärme

 

Lägga klinker

Lägga laminat & parkettgolv

Lägga fiskbensparkett