TERRASSEBRÆDDER MED RILLER BRUN 28X145 MM NTR AB

Fyr
Varenummer: 08728148
Bemærk vores terrassebrædder er NTR-AB brunimprægneret, som sikrer en lang levetid. Terrassebrædder med riller.
Læs mere
m
delivery-truck
Køb online
Indtast postnummer for at se fragt og lager information.
close
Søg efter postnummer

TERRASSEBRÆDDER MED RILLER BRUN 28X145 MM NTR AB

Bemærk vores terrassebrædder er NTR-AB brunimprægneret, som sikrer en lang levetid. Terrassebrædder med riller.

• Forbrug 6,7 meter pr. m2

Hvad er brunimprægnering

Processen med brunimprægnering er helt den samme som for traditionel grøn imprægnering. Den eneste forskel er, at imprægneringsvæsken er tilsat et brunt farvepigment. Ved imprægneringen bliver pigmentet aflejret i overfladen af træet og maskerer derfor den grønne farve. Der er ikke tale om en overfladebehandling i traditionel forstand og farven kan til tider opleves som uensartet og forskellig fra pakke til pakke. Der er ingen forskel på den træbeskyttende virkning ved grøn- eller brunimprægnering.

Forventelige farvevariationer

Efter imprægnering - mens varerne stadig er våde - er brædderne mørkebrune, men efter udtørring dæmpes den brune farve en smule. Den oplevede farve er meget afhængig af, om et bræt – eller måske en hel pakke – indeholder mere eller mindre kernetræ. To pakker som er imprægneret på forskellige dage kan derfor have forskellig farve både som konsekvens af fugtindholdet men også afhængigt af, hvilket savværk træet kommer fra. Nogen gange kan dette som sagt endda gælde for pakker, som er imprægneret samme dag.

Hvordan udvikler farven sig over tid?

Over tid vil den brune farve gradvist falme på grund af UV-påvirkning fra solen. Hvis det behandlede træ er fuldt soleksponeret, fx som uoverdækket terrasse, kan dette gå ganske hurtigt. En tilsvarende udvikling ses for naturligt mørke træarter eller thermo-træ.

Vedligeholdelse

Hvis det er nødvendigt kan farven opfriskes med en pigmenteret udendørs træolie. Genbehandlingstiden for pigmenterede træolier er kort og man skal forvente en årlig oliering for at bibeholde farven. Terrassebrædder bør ikke males med dækkende maling, da dette vil skalle af efter meget kort tid.
Læs mere
Leverandørens artikelnummer 08728145