Gipsplade GDS

Varenummer: 07599
En standardplade til de fleste formål, som giver en glat beklædning af f.eks. vægge, søjler og bjælker. Gipspladen egner sig til både maling og tapetsering.
Ikke til brug i brand- og lydklassificerede konstruktioner.
Læs mere
stk
stock
Saldo i butikken Vejle
Se saldo i andre butikker
Prisen kan variere fra butik til butik.
delivery-truck
Køb online
Indtast postnummer for at se fragt og lager information.
close
Søg efter postnummer

Gipsplade GDS

Pladen har gipskerne med en overflade af pap. Gips påvirkes meget lidt af fugt og temperaturændringer, den omgivende papbeklædning er dog fugtfølsom og skal beskyttes mod både væske og fugt i byggeperioden.

Pladerne er formstabile og nemme at håndtere. Derudover er gips et rent naturmateriale, som bidrager til et godt indeklima.

Gipspladen opfylder kravene i europæiske standarder. Da densiteten er lidt lavere, har den en lidt lavere vægt pr. kvadratmeter end plader med såkaldt "svensk standard".

Anvendelsesområde

En standardplade til de fleste formål, som giver en glat beklædning af f.eks. vægge, søjler og bjælker. Gipspladen egner sig til både maling og tapetsering. Derudover har gips naturlige lyddæmpende egenskaber og kan med fordel anvendes til rumadskillelse.

Opbevaring og håndtering

Det anbefales at opbevare gipsplader indendørs beskyttet mod fugt. Pladerne placeres fladt på gulvet. Hvis der anvendes palleløfter eller truck, placeres pladerne på strøer med maks. 600 millimeters mellemrum. Hvis afstanden er større, er der risiko for, at pladerne beskadiges. Vær forsigtig med hjørnerne af pladerne, og sørg for, at de ikke sættes hårdt ned mod underlaget. Undgå også at trække pladerne mod hinanden, da du ellers risikerer, at de flosser.

Pladerne bæres altid stående på højkant.

OBS! Opbevaring udendørs under presenning og på en hård overflade anbefales i maksimalt to dage. Hvis gipspakkerne er emballerede i plast, kan de opbevares længere på denne måde. Sørg dog for, at der ikke samler sig regnvand under pakkerne.

Tilpasning

Gipsplader skæres lettest til ved hjælp af en stållineal og en skarp kniv. Sørg for at skære gennem hele paplaget, så gipskernen ridses.

Knæk derefter pladen let mod en bordkant, og afslut ved at skære gennem pappet på bagsiden. Slib efter behov kanten til med sandpapir eller en gipshøvl. Husk at tilpasse gipspladerne til en højde, som er maks. 15 millimeter kortere end rummets højde.

Et eller to lag

Normalt bruges et gipslag.

Med dobbelt lag gips i en rumdelende indervæg får du en betydeligt bedre lydisolering.

Formålet med dobbelt lag gips kan også være at få en helt lydløs flade. Ved f.eks. plademontering på trælægter med centermål på 600 millimeter kan man ofte vælge dobbelt gips for at slippe for at justere centermålet ned til 300 millimeter.

Ophængning

Hvis du vil have mulighed for at hænge tungere ting på den færdige væg, for eksempel et fladskærms-tv eller hylder, anbefales et lag konstruktionskrydsfiner under gipspladerne. Det giver et stabilt fundament for ophængning af tunge ting på gipsvæggen.

Montering

Ved indvendig montering er det vigtigt, at bygningen er tæt og tør. Det vil sige: intet stående vand på gulvet, ingen lækager ovenfra gennem bjælkelag, og at det ikke regner ind gennem vinduer eller andre facadeåbninger. Pladerne kan fastgøres både stående og liggende. Undgå, at samlingerne støder hårdt mod hinanden, et mellemrum på 2-3 millimeter er at foretrække.

Ved montering på stållægter og træ anbefales skruemontering. Vælg skruernes længde ved at måle: gipstykkelse + 20 millimeter til træ. (Gipstykkelse + 10 millimeter til stållægte). Brug en skruetrækker til at isætte skruen, så hovedet forsænkes 0,5-1 millimeter. Monter skruerne 10 millimeter fra kanten af pladen hele vejen rundt med 10 centimeters mellemrum. I pladens centrum monteres skruer med 50 centimeters mellemrum.

I nogle tilfælde som f.eks. på en betonvæg kan gipsplader også limes op med f.eks. gipsmørtel.
Læs mere
Leverandørens artikelnummer 7046632485610