Hvilke gulve kan slibes? | ByggmaxHvilke gulve kan slibes? | Byggmax

Hvilke gulve kan slibes?

Her gennemgår vi, hvilke gulve der kan slibes, og hvad du bør tænke over, inden du går i gang.

Har du besluttet dig for at slibe gulvet igen? Du har måske gået rundt og irriteret dig over gamle ridser eller mærker og har endeligt besluttet dig for at gøre noget ved det. I den situation er det vigtigt, at du først finder ud af, hvilken slags gulv du har, eftersom det er ikke er alle gulve, der kan holde til at blive slebet. I det følgende forklarer vi lidt om forskellige gulvtyper, og hvad du bør overveje, før du begynder dit gulvslibningsprojekt. Her kan du læse, hvordan du selv kan slibe gulvet. Hvis du fortsat er usikker på, hvilken slags gulv du har, kan det være en god idé at tage kontakt til et professionelt gulvfirma.

Hvilke gulve kan slibes? | ByggmaxHvilke gulve kan slibes? | Byggmax

Slibning af trægulv

Et trægulv kan fint slibes, eftersom slidfladen er tyk og solid. Et trægulv kan i reglen slibe flere gange i løbet af brugstiden, så længe trætykkelsen ikke kommer under ca. 2,5 mm. Der er mange fordele ved et massivt trægulv, der består af samme slags træ hele vejen igennem, og eftersom gulvet ikke er delt i forskellige lag, er levetiden lang, det giver en fornemmelse af noget naturligt, og så bliver det ofte smukkere med årene (med den rette pleje). Find ud af, hvilket slidlag dit trægulv har, før du sliber det!

Slibning af parketgulv

Hvis du overvejer at slibe et parketgulv, er det vigtigt at undersøge, om gulvet har været slebet tidligere, og hvor tyndt slidlaget er nu. Et parketgulv kan normalt slibes ca. 2-3 gange, før det bliver for tyndt, og trælaget bliver mindre end de anbefalede tykkelser. Et parketgulv kan altså godt slibes, så længe du tjekker dets tilstand, før du begynder.

Fiskbensparkett | ByggmaxFiskbensparkett | Byggmax
Behandla golv | ByggmaxBehandla golv | Byggmax

Kan andre gulvtyper slibes?

Hvis det et laminatgulv eller et vinylgulv, kan det ikke slibes. Overfladen på denne type gulve er fremstillet, så det ligner træ. Ofte i en dekorationsplast med påtrykt mønster, og der er derfor ikke noget trælag, der kan slibes. Der er dog mange andre fordele ved denne type gulve, idet de for eksempel er rengøringsvenlige, støjdæmpende og nemme at lægge.

Sidst, men ikke mindst

Når du er færdig med at slibe gulvet, er det vigtigt, at du behandler det med olie, lak eller voks. Så vil gulvet holde meget længere. Et behandlet gulv er desuden rart og behageligt at gå på. Held og lykke med projektet!

Inspireras av våra gör det själv-guider

Ytbehandling golv

 

Underhålla golv

Slipa trägolv själv

Lägga massivt golv