6 tips til at opføre en udestue

Vores bedste tips til dig, der skal bygge udestue!

Vil du gerne kunne nyde haven i al slags vejr, er en udestue svaret! Køb en komplet udestue, og vælg selv, om du vil have en, der kan bruges om sommeren eller på alle årstider. Vi har både ubehandlede og grundede modeller. 

Vi har forskellige løsninger til udestuen

Når du skal vælge din kommende udestue, er der forskellige varianter at vælge imellem, ud over de mange andre ting du skal tage stilling til. Her er et udvalg af de udestuer, Byggmax fører. Hvis du ikke finder det, du søger, kan vi hjælpe dig videre med at finde flere muligheder blandt skånske byggeprodukter.

Tips til dig, der skal opføre egen udestue, fra Byggmax

1. Lad dine behov styre planlægningen
Før du begynder at drømme om en udestue, skal du sørge at tænke igennem, hvilke behov du og din familie har. Hvor stor en del af året er det tanken, at I skal kunne bruge udestuen? Skal den være integreret del af huset eller rum, der forlænger sommeren? Hvad har I tænkt at bruge rummet til? Spiseplads, et ekstra rum eller drivhus? Mulighederne er uendelige, så sørg for nøje at planlægge rummet.

2. Det rigtige rum på det rigtige sted
Tænk på, hvordan udestuen skal placeres i forhold til den eksisterende bygning. Skal der være mulighed for en kop kaffe eller te, eller skal der kunne arrangeres lækre middage, er det praktisk, hvis den støder op til køkkenet. Vores kunder ønsker i reglen, at udestuen er i nærheden af køkkenet eller dagligstuen. Hvad passer dig?

3. Undgå de mest almindelige fejl: Lav den ikke for lille.
Sæt bord, stole og alt andet op, som du gerne vil have i din fine, nye udestue. Kunne det ikke være hyggeligt med plads til en sofa? Selvfølgelig! Og så er pladsen pludselig meget trang. Læg nogle ekstra kvadratmeter til. Det kommer du ikke til at fortryde. Før du beslutter, hvor stor udestuen skal være, er du velkommen til at afprøve siddepladser og andre møbler. Så kan du få en idé om, hvilke flader der faktisk kræves, for at rummet kan føles luftigt og behageligt - også når det er indrettet!

4. Vælg den rigtig retning
Har du styr på verdenshjørnerne? Syd og vest giver meget lys, mens nord og øst giver et blødere og mere behageligt lys. Hvis du gerne vil have udestuen mod syd, skal du være opmærksom på, at der kan blive meget varmt. Det er derfor godt med et godt isoleret tag. Et andet tips til sydvendte udestuer er at vælge flere skydepartier, så der kan luftes ordentligt ud!

5. Tilpas udestuen til husets udtryk
For at sikre et ensartet udtryk skal du tage hensyn til, hvordan det eksisterende hus ser ud. Slutresultatet bliver i reglen bedst, hvis udestuen nærmet smelter sammen med det i en tilsvarende stil. "Lige børn leger bedst", og det gælder også for udestuer!

6. Indret en siddeplads uden for udestuen
Der kan blive meget varmt at sidde i udestuen om sommeren. Så er det godt at have adgang til et område i umiddelbar tilslutning til udestue - hvorfor ikke lave en flot træterrasse eller flisebelagt udeplads?

Inspireras av våra guider & steg-för-steg

Komplett Uterum

Montera uterumspartier

Installera decklights