Valg af det rigtige gulvunderlag | ByggmaxValg af det rigtige gulvunderlag | Byggmax

Valg af det rigtige gulvunderlag

Det er ikke altid nemt at vælge det rigtige gulvunderlag, når man skal lægge nyt gulv. Vi hjælper dig på vej!

Formålet med et gulvunderlag er både at udjævne små ujævnheder i underlaget og dæmpe lyden af trin godt. Det gør, at gulvet både får den nødvendige udluftning, en god bæreevne og ikke mindst, at det gulv, der lægges, bliver plant og holdbart. Nogle gange kan det gamle gulv bruges som underlag for det nye, men man er ofte nødt til at lægge et egentligt underlag for at få et rigtigt godt resultat.

Forskellige typer gulvunderlag

I vores sortiment kan du finde mange forskellige typer gulvunderlag. Vi har alt fra gulvskum og korkmåtte til forskellige typer underlag på ruller og som plader. Når du vælger underlag, bør du tage udgangspunkt i det gulv, du skal lægge, samt også andre egenskaber som ønsker varme- og lydisolering, om underlaget skal være forberedt for gulvvarme, og hvad der er det nemmeste at lægge i forhold til dit hjem og projekt. Med denne guide hjælper vi dig med at vælge den rigtige type gulvunderlag.

Valg af det rigtige gulvunderlag | ByggmaxValg af det rigtige gulvunderlag | Byggmax

Underlagsskum - let at lægge

Skumunderlag passer til de fleste typer gulve, fremfor alt laminatgulve og gulve af hærdet træ. Gulvskum er ganske enkelt skum af polyethylenplast, som er nemt at skære med en kniv. Skummet er et gulvunderlag, der virkelig godt absorberer støj fra trin. Det anbefales dog ikke at kombinere det med gulvvarme eller et underlag af beton.

Holdbart og klassisk gulvpap

Hos oss på Byggmax hittar du vanlig traditionell golvpapp och grålumppapp. Papp är klassiskt som golvunderlag och är ett hållbart alternativ och passar bäst till vinylgolv och designgolv. Detta är ett tunnare alternativ av golvunderlag och absorberar därmed inte stegljud lika bra som exempelvis golvfoam. Golvpapp kan läggas på en grund av betong och golvvärme i kombination med fuktspärr.

Korkmåtte - et miljøvenligt alternativ

Kork er et miljøvenligt naturmateriale, som giver god komfort, dæmper trin og virker varmeisolerende. Kork som gulvunderlag er velegnet til parketgulve, laminatgulve og gulve af hærdet træ. Det kan ovenikøbet også bruges på et underlag af beton og med gulvvarme, hvis det kombineres med en fugtspærre i form af en langtidsholdbar plast.

Gulvunderlag af XPS

I vårt sortiment finns både underlagsrulle och underlagsskiva av XPS. Båda passar bra till parkettgolv, laminatgolv, golv av härdat trä samt grund av betong i kombination med fuktspärr. Underlagsrullen av XPS fungerar även dessutom anpassad för golvvärme och minskar buller från rum under. Underlagsskivan ger mycket god ljudisolering och jämnar ut ytor, skivorna är även snabba och bekväma att installera.

Gulvunderlag på gulvvarme

Hvis du har gulvvarme eller et fundament med betongulv, skal du lægge en dampspærre, før underlaget lægges. En langtidsholdbar plast fungerer som fugtspærre sammen med andre gulvunderlag, da det er en lufttæt plastfolie, der stopper fugten i dampfasen.

Det er heller ikke alle gulvunderlag, der kan anvendes sammen med gulvvarme og på betongulv. Se nemt og hurtigt efter i vores tabel herover. Før du vælger gulvunderlag, bør du også finde ud af, om det gulv, du har valgt, kræver en bestemt form for underlag. På trods af ujævnheder på samlinger og overflader kan du måske slippe for at skulle slibe eller spartle, før du lægger et nyt, så gulvet fungerer.

Elementpensel | ByggmaxElementpensel | Byggmax

Inspireras av våra gör det själv-guider

Montera undergolv

 

Lägga laminat- & parkettgolv

Lägga massivt golv

Lägga fiskbensparkett