Vindpap AC 350

30x1,25 m, AC350, diffusionsåben
Varenummer: 17040
En diffusionsåben, vindbeskyttende pap, der bidrager til en velisoleret ydervæg.
Læs mere
stk
Saldo i butikken Vejle
Se saldo i andre butikker
Prisen kan variere fra butik til butik.
Køb online
Indtast postnummer for at se fragt og lager information.
Søg efter postnummer

Vindpap AC 350

Pappet opsættes lige indenfor facadebeklædningen på en ydervæg og sikrer, at vindstød ikke fjerner den varme, stillestående luft, som isolerer.

Godt at vide om isolering

Naturen bestræber sig automatisk på at udjævne varmeforskelle. Hvis det er varmt inde i et hus og koldt udenfor, forsøger luften at udligne denne forskel. Isoleringsopgaven går - forenklet sagt - ud på at gøre det svært for varmen at bevæge sig ud på den kolde side. For at opnå dette og samtidig undgå fugtskader skal en væg bestå af flere komponenter. Princippet for en korrekt isoleret væg ser således ud (regnet indefra): overfladelag - dampspærre (diffusionstæt plastfolie) - isolering - vindbeskyttelse (diffusionsåbent pap eller folie) - luftspalte - overfladelag på den udvendige side.

De forskellige materialers funktion

• Lige under overfladelaget på indersiden af en væg sidder en luft- og damptæt aldersbestandig plastfolie. Plastfolien forhindrer varm og fugtig indeluft i at passere gennem væggen, hvor den så afkøles og kondenserer, hvilket kan føre til fugtskader. Folien tvinger luften til at tage en anden vej, og hvis boligen er korrekt ventileret, sker dette gennem ventilationssystemet.

• Dernæst kommer selve isoleringen, der isolerer, fordi den indeholder stillestående luft, som er en dårlig varmeleder, som fastholder varmen indendørs.

• Lige inden den udvendige facadebeklædning er isoleringsmaterialet dækket med en diffusionsåben vindskærm såsom fx pap eller folie. Dette for at forhindre, at luftbevægelser udefra fører den varme, stillestående luft ind i isoleringen.

• En luftspalte mellem isoleringen og facaden sikrer endelig, at evt. vand, der trænger ind pga. vejr og vind, har plads til at dræne og ventilere ud.

Montering

Vindpappet skal være placeret vandret eller lodret over isoleringen på ydersiden af en ydervæg. Det fastgøres til reglarne med søm eller hæfteklammer; afstanden mellem disse bør være 100 mm. Samlinger bør overlappe med mindst 100 mm.
Læs mere
Leverandørens artikelnummer 17040