Vvs og el

Alt for ofte tages de tekniske systemer i et hus for givne, og man antager bare, at de findes og fungerer uden at skænke dem en tanke. Men livet bliver hurtigt både svært og kompliceret, hvis for eksempel varmen eller afløbene ikke virker, og så bliver det ofte det eneste, man tænker på, til problemet er løst. Så vær smart, og udvis rettidig omhu ved at gennemgå vores vejledninger, så du sikrer, at dine systemer fungerer korrekt - derved slipper du for ubehagelige overraskelser.

Mange mennesker tror, at en gør-det-selv-ekspert ikke kan gøre så meget, når det kommer til disse systemer, men det er ikke sandt. Selv din fast installerede el er det godt at holde styr på, selv om du rent faktisk ikke har lov til at foretage ændringer i dit anlæg. Som ejer af huset er du ansvarlig for at sikre, at dit elektriske system fungerer og er sikkert, så det er godt at have styr på, at alt ser normalt ud. Dette gør du nemmest ved først at studere og derefter kontrollere, hvordan dit hus fungerer, så ved du, hvordan det skal se ud, når alt er, som det skal være. I tilfælde af mistanke om problemer, skal du bare ringe til en elektriker, og ved at kunne lidt mere selv bliver du også bedre til at rekvirere jobbet.

Vand og kloak er perfekte gør-det-selv-områder, hvor der er mange foranstaltninger, du kan udføre på egen hånd - ofte med relativt enkle værktøjer. Her kan nævnes rensning af vandlåsen under håndvasken eller i brusebadet, men ved at bruge vores vejledninger kan du klare betydeligt mere end det. Selv når det drejer sig om at trække nyt vand og afløb til en udbygning, eller hvis du ønsker at udskifte blandingsbatterier, så kan du finde vejledningerne her og produkterne hos nærmeste Byggmax eller online.

Tænk bæredygtigt

At tænke bæredygtigt på VVS- og elområdet handler primært om, at tingene skal fungere gnidningsfrit over lang tid. En af nøglerne til dette er at kontrollere dine installationer med regelmæssige mellemrum og udføre vedligeholdelse, hvis det er nødvendigt, så holder installationerne længere. Når du installerer nye dele, skal du tænke på designet for at lette den kommende vedligeholdelse, så er der større chancer for, at det bliver gjort. Derudover kan du spare meget ved at undgå dryppende vandhaner, rindende toiletter eller belysning, der er tændt, selvom det ikke er nødvendigt.

3 varer

3 varer