Projekt for maling

At male selv kan være afslappende, og det er herligt at mærke duften af nymalet træ. Som med så meget andet er forberedelsen af stor betydning for at opnå et godt resultat, der holder længe - både mod vejr og vind, men også mod slid. Derfor har vi her samlet nogle vejledninger; vejledningerne er komplette med trin-for-trin-instruktioner og en masse tips, som hjælper dig med at få succes med dit næste maleprojekt.

Når det kommer til maling, er underlaget alfa og omega, så sørg for at skabe gode betingelser for, at malingen bider sig ordentligt fast. Overfladerne skal være rene, fri for fedt, og der må heller ikke være løse partikler såsom fx malingsflager eller slibestøv på dem. Når det drejer sig om at male udendørs, skal man også have tjek på fugtkvoten, som ikke må være for høj. Ellers er der stor risiko for, at du lukker fugt inde, som bevirker, at malingen skaller af, når fugten vil ud. Ved større maleprojekter er det en udmærket idé at samle en flok venner, så de kan hjælpe dig - og med lidt god musik til arbejdet bliver det endnu bedre. Når arbejdet er gjort, er det tid til at arrangere takkefesten, mens I stolte betragter mesterværket - og en anledning til fest er altid en god anledning.

Tænk bæredygtigt

At male er at tænke bæredygtigt, da det får det, der males, til at holde længere, så gør du et godt stykke arbejde med malingen, er du kommet langt. Vælg en miljøvenlig maling, og vær omhyggelig med at aflevere alle malingrester samt rensevandet fra værktøjsrengøringen på genbrugscentralen. Vær omhyggelig med underlaget, og grundmal, hvis der er behov herfor, inden du påfører topmalingen. Hvis der opstår en skade i den malede overflade, så afhjælp denne skade så hurtigt som muligt - især udendørs - så slipper du for følgeskader på underlaget.

1 vare

1 vare