Projekt for vinduer og døre

Projekter for vinduer og døre. Her finder du alle vores vejledninger vedrørende vinduer og døre; vejledningerne er komplette med trin-for-trin-instruktioner og tips til, hvordan du lettest udfører arbejdet selv. For både vinduer og døre er vigtige for husets helhedsindtryk. Det er ikke for ingenting, at man kalder vinduerne for husets øjne, og det er der meget rigtigt i. En tillægsisoleret facade uden flyttede vinduer ser jo en smule huløjet ud.

Når du skal udskifte eller sætte vinduer eller døre i dit hus, er der mange forhold, der er vigtige. Først og fremmest vil du jo have, at det bliver tæt - og tæt på den rigtige måde. Et andet vigtigt element er, at du skal være i stand til at åbne og lukke både vinduer og døre på en enkel måde, så viden om korrekt montering og justering er af stor betydning. Nogle gange kan det også være nødvendigt at justere på et senere tidspunkt, hvis karmen har udvidet sig, eller hvis døren hænger nedad. Skulle dette være tilfældet, risikerer du også, at tætningslisterne ikke tætner korrekt med træk og lækage til følge.

Vinduer og yderdøre udsættes også for elementernes rasen og har før eller siden brug for lidt kærlig pleje. Ældre vinduer kan have brug for både at blive kittet og malet om. mens det i andre tilfælde kan være tilstrækkeligt med en let gang slibning for at kunne påføre et nyt toplag maling. Vær omhyggelig med også at kontrollere sålbænkene; de skal være friske, og eventuel fugemasse skal stadig være elastisk og tætne korrekt.

Tænk bæredygtigt

Du ønsker naturligvis, at vinduer og døre skal holde så længe som muligt - ikke mindst fordi det kræver at hel masse arbejde at udskifte dem, og så er det dyrt. Sørg derfor for at kontrollere dine vinduer og døre med regelmæssige mellemrum, så du hurtigt opdager, om der er brug for en smule vedligeholdelse. På denne måde kan du undgå større reparationer og for tidlig udskiftning. Kontroller også tætningslisterne; de skal være hele og friske og slutte tæt til, så du undgår træk og holder på den dejlige varme indendørs. Hvis du vælger at udskifte vinduer eller døre, skal du sørge for at vælge velisolerede varianter med lav U-værdi og være omhyggelig med justeringen, så gummilisterne tætner korrekt. Husk også på, at bagstoppet omkring karmene skal udføres korrekt, samt at overgangen mellem vindueskarm og væg, foring og plader monteres, så de beskytter mod vejrliget.

2 varer

2 varer