Beton er en blanding af vand, sten, sand og cement, hvor selve cementen består af kalk, sand, vand og flyveaske. Især er flyveasken en vigtig del af opskriften, fordi den fungerer som bindeleddet imellem materialerne og går ind og forbedrer betonens bearbejdelighed. Beton er ikke kun nemt at arbejde med, det er også billigt, eftersom alle materialerne er naturelementer, der findes i Danmark, hvilket holder prisen lav.
Rionettet, eller armeringsnettet, bruges til at armere betonen. Når betonen bliver støbt, lægges rionettet ind for at forhindre betonen i at knække efter og under byggeriet af betongulvet. Hvis man har gulvvarme installeret, kan rionettet også bruges til at binde gulvvarmeslangerne fast til. Jo tykkere nettet er, jo stærkere er det, men generelt vil vi sige, at 6 mm er en fin tykkelse til et gør-det-selv betongulv.
Typisk vil isoleringsmaterialet bestå af polystyren (eller flamingoisolering, som vi kalder det i daglig tale), men der er andre isoleringsløsninger, som for eksempel lecanøder. Vi anbefaler selv flamingoisolering fra Sundolitt, Jackon eller Kingspan.
På grund af dets mange kvaliteter er flamingo et ideelt valg som isoleringsmateriale. Det har en høj isoleringsevne, stor trykstyrke og så gør flamingoens lave vægt den nem at arbejde med. Flamingo er også vandtæt, så den optager ikke fugt og rådner, hvilket betyder, den også egner sig som kapillarbrydende lag.
Gulvvarme er selvfølgelig ikke en nødvendighed ved støbning af betongulve, det er dog et populært tilvalg, vi kun ser mere af. Gulvvarme fungerer ofte ved, at man installerer vandrør i betonen, som man så fylder med varmt vand.
Selv anbefaler vi gulvvarmeplader fra Nordic, som ikke behøver at blive begravet i beton, men bare ligge lige under gulvbelægningen. Varmekravene til vandet i Nordic pladerne er også lavere, hvilket betyder, du hurtigere kan ændre temperaturen på gulvvarmen. Hvor almindelige vandrør kan tage op til en hel dag at ændre temperaturen, kan temperaturen på Nordic gulvvarmepladerne ændres på kun 30 minutter.