FUGESAND TOP-LOCK NO GROW NATUR 20 KG DANSAND

Varenummer: 02877
Ukrudtshæmmende fugemateriale til udendørs fuger.
Læs mere
stk
stock
Saldo i butikken Vejle
Se saldo i andre butikker
Prisen kan variere fra butik til butik.
delivery-truck
Køb online
Indtast postnummer for at se fragt og lager information.
close
Søg efter postnummer

FUGESAND TOP-LOCK NO GROW NATUR 20 KG DANSAND

Dansand No Grow Top-Lock er et krudtshæmmende fugemateriale, der ved opvanding og efterfølgende udtørring hærder op til en fast og fleksibel fuge med god vedhæftning. Den færdige fuge giver et godt fysisk værn mod ukrudtvækst, myrer og lignende, og modstår almindelig vanderosion.

Produktet består af kvartssand og flere unikke bindemidler, et organisk tilsætningsstof og et ukrudtshæmmende mineralsk additiv.

Fugemateriale, som ved kontakt med vand og efterfølgende udtørring hærder op til en fast, elastisk fuge med god vedhæftning. Fugematerialet er fast og udgør dermed et godt fysisk værn mod ukrudtsspiring, insekter og modstår almindelig vanderosion. Fugematerialets indhold af et mineralsk additiv betyder, at porevæsken i fugematerialet altid har en høj pH-værdi. Dette giver yderst dårlige vækstvilkår for ukrudt, frøs spireevne nedsættes markant og spirer udtørrer. Mineralets virkning holder til 10 års regn, da det kun meget langsomt opløses.

Fugematerialet anvendes til fugning af både nye og ældre belægninger af beton eller natursten. Produktet er optimeret og ideelt til terrasser, gangstier og let trafi kerede indkørsler med fliser eller belægningssten.

Til fugebredder på 3-10 mm, og min. 40 mm dybde.

Til udendørs brug.

Klargøring

Belægningsstenene lægges på et bæredygtig grus- og sandlag, med fald på belægning og bærelag, jævnfør gældende normer for belægningsarbejde. Fugematerialet er vandgennemtrængeligt, derfor skal bærelag være vandgennemtrængelige, f.eks. som sand og stabilt grus.

Udførelse

Nyfugning
Når belægningsstenene er fuldstændig tørre, også nede i fugerne, er de klar til fugefyldning.

Bland fugematerialet med en skovl for at udjævne evt. afblanding i sækken og fej det efterfølgende ned i fugen med en blød kost. Fej diagonalt på fugerne som ved almindeligt fugesand.

Benyt en vibratorplade for at opnå et optimalt resultat. Kør mindst to gange med vibratorpladen på belægningen med passende overlap mellem passagerne. Anvend først vibratorpladen efter fugen er fyldt, idet man ellers risikerer at sandet under belægningen presses op i fugerne ved vibreringen, hvilket formindsker virkningen af fugematerialet. Kontroller vibreringen af fugematerialet vha. en spartel. Denne må kun kunne presses få mm ned i fugematerialet. Om nødvendigt efterfyldes fugerne. Fej det overskydende fugemateriale fuldstændig bort fra belægningen. Anvend en blød kost for lettere at feje det det fine støv af overfladen.

Fugerne opfugtes med en brusepistol eller en havesprøjte ved mindre arealer. Indstil bruseren på fine dråber/vandtåge, således vandet er let at dosere, og ikke forårsager bortskylning af fugemateriale. En vandkande egner sig ikke til dette arbejde. Optimalt gentages processen efter 15 minutter. Opfugtningen kontrolleres ved at kradse lidt fugemateriale op. Fugen skal være opfugtet i hele dens højde, svarende til stentykkelsen. Undgå at overvande, da bindestofferne dermed risikerer at blive vasket ud med efterfølgende dårlige fugeegenskaber og afsmitninger på belægningen.

Efter 24 timer ved en temperatur på 20° C og tørt vejr er belægningen gangbar og kan klare let trafik. Ved lavere temperatur forlænges hærde-/udtørringstid. Fugematerialet tåler kortvarig støvregn eller nattefugt under hærdningen, dette forøger dog hærde-/udtørringstid. Ved fugefyldningen skal temperaturen være mindst 10 grader, hvilket også gælder belægningsstenene. Brede fuger, 8-15 mm, kan ikke klare store punktbelastninger, f.eks. høje hæle før fugen er helt gennemhærdet.

Fjern evt. skæmmende gråligt slør på belægningsoverfladen efter 2 dages hærdning med en skurebørste, vand evt. tilsat lidt opvaskemiddel.

Renovering
Ved renovering af fugerne i ældre belægninger skal ukrudt fjernes eller bekæmpes fuldstændigt. Fugematerialet kan ikke bekæmpe eksisterende ukrudt i fugen eller under belægningen. Fugen skal rengøres for gammelt fugemateriale i hele stenenes højde. Anvend en fugerenser og slut af med en højtryksrenser. Undgå at beskadige belægningsstenenes overflade eller underlaget, f.eks. ved at anvende lavt tryk, lav spulevinkel, flad spulestråle og passende afstand. Rengør både stenoverfladen og stenens kanter/sider, anvend evt. et rengøringsmiddel. Kanter/sider skal være rene for at fugematerialet kan opnå god vedhæftning. Ved belægninger med omfattende ukrudtvækst kan det være hurtigst at omlægge belægningen.

Teknisk data

Forbrug:
14 x 21 x 5 cm belægningssten med 2-3 mm fuge: Ca. 2,0 kg pr. m2
30 x 30 x 5 cm fliser med 2-3 mm fuge: Ca. 1,3 kg pr. m2
9 x 9 x 6 cm kløvede granitsten med ca. 10 mm fuge: Ca. 19 kg pr. m2
Kornstørrelse: 0–1 mm
Fugebredde: 3-10 mm, dybde min. 40 mm.
Hærdetid: Efter 24 timer ved en temperatur på 20°C og tørt vejr er den fugede belægning gangbar og kan klare let trafik.
Døgntemperatur: Min. +10°C
Opbevaring: Tørt og frostfrit
Læs mere
Mærke Skalflex