mangler for at opnå minimumsbestillingsbeløbet
Ordresummen, inklusiv eventuelle rabatter, er under minimumsbeløbet for onlinekøb på 199 DKK
Har der været skader og ridser i gulvet? Her kan du læse vores tips og råd til, hvordan du forbereder gulvet på den bedste måde.
Vi går på gulvet til hverdag, og der opstår derfor uundgåeligt i sidste end forskellige typer skader. Vi stiller også tunge møbler på gulvet, slæber snavs ind og kommer til at tabe tunge ting. Nogle områder som entré og køkken er selvfølgelig særligt udsatte, eftersom der de steder er stor trafik og kraftigt slid. Når der opstår skader, er der dog flere muligheder for at renovere gulvet i stedet for at skifte det helt ud. Dit gulv kan med ganske enkle tiltag blive som nyt igen. At reparere gulvet er desuden godt for både miljøet og pengepungen.
Uanset om skaderne i gulvet er opstået på grund af tidens tand eller som følge af uheld, er der forskellige muligheder for at lave det. Her har vi derfor samlet vores bedste tips og gode råd til, hvordan du selv kan ordne dit gulv med enkle midler.
Hakker, revner og ridser er skader, der kan opstå i et parket- eller et trægulv. For at klare det har vi samlet nogle reparationsforslag, som du selv kan klare i stedet for at skifte hele gulvet ud.
Hakker og trykmærker i gulvet løftes nemt med en fugtig klud. Fugten gør nemlig, at træets fibre løfter sig, hvorved nedbulingen forsvinder. Hvis ikke det virker, kan du kombinere den fugtige klud med et varmt strygejern. Vær forsigtig, så du ikke kommer til at brænde gulvet.
Huller og revner i gulvet kan udfyldes med træspartelmasse. Når den er tør, sliber du den ned og giver det en ny overfladebehandling med for eksempel lak.
Mindre ridser i et trægulv kan klares med en særlig reparationsvoks i forskellige farver. Med voksen kan ridserne poleres væk eller udjævnes. Ved at benytte disse enkle metoder skal der ikke en større renovering til, for at få gulvet til at se pænt ud.
Hvis de nævnte tips ikke fungerer, er der ikke andet end at slibe parketgulvet eller udskifte de beskadigede dele. Hvis du skal slibe et parketgulv, skal du først finde ud af, om det er blevet slebet før, og hvor tyndt slidlaget er nu. Et parketgulv kan slibe ca. 2-3 gange, før det bliver for tyndt. Et massivt trægulv kan slibes mange gange, så længe trælaget ikke kommer under 2,5 mm. Er trælaget i orden, kan gulvet slibes og blive som nyt igen. Husk at efterbehandle med gulvet med lak eller olie.
Hvis der er store skader på noget af gulvet, kan der også udskiftes enkelte brædder eller stave i et parketgulv. Er det tilfældet, anbefaler vi, at du får en professionel gulvlægger til at gøre det. I forbindelse udskiftning af en del af parketgulvet vil du også være nødt til at slibe og behandle hele gulvet, så det samme nuance over det hele.
Laminatgulve og vinylgulve kan bedre tåle revner og ridser, men der kan selvfølgelig også forekomme uheld med dem. Der findes heldigvis også en særlig reparationsvoks til denne type gulve. Vælg voks i en kulør, der passer til gulvet. Slib og bearbejd derefter voksen, til revnen eller ridsen ikke kan ses længere. Hvis skaden er for stor, kan et laminat- eller et vinylgulv desværre ikke slibes. Derimod kan et bræt udskiftes med et nyt, så gulvet bliver så godt som nyt igen.