Malerfilt

Varenummer: 18550
Afdækningsfilten kan fastgøres på malede, tapetserede og pudsede overflader samt på gipsplader.
Læs mere
stk
Saldo i butikken Vejle
Se saldo i andre butikker
Prisen kan variere fra butik til butik.
Køb online
Indtast postnummer for at se fragt og lager information.
Søg efter postnummer

Malerfilt

Afdækningsfilten kan fastgøres på malede, tapetserede og pudsede overflader samt på gipsplader.

- Beskytter og armerer væggen mod slag, stød, revner, ild, vand, fugt og skimmelsvamp.
- Til lofter og vægge i tørre rum.
- Hurtig og nemt opsætning
- Kan overmales
- Let at rengøre

Før du starter

For at beskytte møblerne mod slibestøv anbefaler vi, at de sættes sammen og pakkes ind. Gulvlister og beskyttelsesdæksler til eludtag og kontakter skal afmonteres. Det forberedende arbejde på væggen varierer, afhængigt af hvilken slags væg det er.
Brug også handsker og fuldt dækkende klæder, når du håndterer vævet.

Malet væg

Start med at vaske væggen af med sodaopløsning, og hvis væggen er malet med blank maling, kan du med fordel skrabe i overfladen med en grov svamp, så klæbemidlet binder bedre. Skyl til sidst af med vand.

Tapetseret væg

Start med at fjerne alt tapetet, og når væggen er ren, spartles eventuelle skader igen. Lad derefter tørre, og slib overfladen.

Pudset væg

Børst løs puds af, spartel derefter huller og lad det tørre. Derefter slibes med fint slibepapir.

Gipsplade

Start med at tilspartle skrue- og sømhuller. Hvis gipspladerne har skrå kanter, skal de omhyggeligt spartles igen. Når spartelmassen er tør, skal den slibes, så pladen er helt glat.

Opsætning af afdækningsfilten

Hvis underlaget suger, skal det forlimes. Påstryg et lag lim, og lad det trække ind i materialet og tørre. Skær vævet til. Tilføj ca. en decimeter til væggens længde til renskæring. Stryg derefter rigeligt ud med klæbemiddel i et jævnt lag over væggen. Opsæt derefter vævet, og start med at trykke den øverste del fast vha. et vævværktøj ved kanten af loftet, og lad 5 centimeter blive tilbage i skærmen. Træk derefter med værktøjet og håndfladen oppefra og ned, så vævet bliver helt lodret. Sørg derefter for, at vævet binder ved at trække arbejdet indefra og ud med vævværktøjet, og sørg for, at alle luftbobler mellem væggen og vævet presses ud. Arbejd aldrig nedefra og op. Sæt det næste stykke væv op mod kanten af det første, eventuelt med et par millimeters overlap, og tryk til sidst forsigtigt på samlingen mellem stykkerne. I de indre hjørner skal du lade vævet gå over på den næste væg med et par centimeter. Ved stikkontakter pensles der med lim hele vejen rundt, og der skæres et kryds i vævet, når det fastgøres henover. Skær til, når vævet er på plads og er tørret. Efter opsætning kan vævet males. Afsæt to lag.
Læs mere
Leverandørens artikelnummer 18550