Mursten og teglsten

Find mursten og teglsten hos Byggmax til en god pris. Sten er et nyttigt materiale, der kan bruges til meget. Byg en væg, indram belagte overflader eller brug vores mursten som kantlægning.

 

Stort sortiment af mursten

Byggmax har mursten i forskellige udførelser, der passer til din have. For en lav mur skal du vælge en mindre størrelse, for eksempel 390x190 eller 350x175. Du bygger din mur med stenlim eller tynd fugemasse.

 

Forarbejde garanterer succes

Den vigtigste ting at overveje, når man bygger murværk, er forarbejdet. Murens fundament skal graves ned og stå på et hårdt pakket materiale, som desuden er godt drænet. En væg med mørtel, det vil sige en mur, der er sammenføjet, har brug for et fundament på frostfri jord, så jordens bevægelse ikke forårsager nedsynkning. Sats på en støbt grundplint i bunden og et drænrør, der leder vand væk fra muren.

 

Funktionel del i haven

En væg opfylder mange forskellige funktioner i en have. Det kan sættes op omkring hele haven i stedet for et hegn og kan adskille to afgrænsende overflader. Den er også meget praktisk som et læhegn og er en ekstraordinær støtte mod jordmasserne i kuperede haver. En mur holder længe, hvis den vedligeholdes korrekt. Det er næsten vedligeholdelsesfri, så længe forarbejdet er håndteret rigtigt. Mos, alger og andre planter, der vokser på muren, skal dog fjernes regelmæssigt. Ved at vælge en mursten, der passer til karakteren af din have, vil du give hele haven et løft. Sten med for eksempel funkiskarakter giver en moderne stil, mens den rustikke variant giver et mere traditionelt indtryk.

 

Teglsten som byggemateriale

Mursten er et meget gammelt byggemateriale fremstillet af ler, der brændes ved høj temperatur. I modsætning til mursten kan teglsten bruges til flere forskellige formål, såsom søjler, skorstene, facader og gulve. En ildfast teglsten kan anvendes til at bygge pejse, komfurer og ovne både indendørs og udendørs. For en væg med et areal på 1 M2 skal du bruge cirka 45 murtegl i dimensioner i henhold til svensk standard, som er 250x120x62.

Køb teglsten og mursten

Hos Byggmax finder du sten som mursten, mursten, teglsten og murblokkei mange forskellige stilarter og størrelser. Du vil også finde instruktioner samt alt tilbehør til at få succes med dit byggeri i sten.

Filtre

12 Resultater

Sorter efter
Stærk og solid sten
21 95  kr
Afslutning på læ- eller støttemur
69 95  kr
Låsesystem - byg muren uden lim
64 95  kr
Med fas
18 95  kr
Bauroc
Multiplade
74 95  kr
Afslutning på læ- eller støttemur
79 95  kr
Bauroc
Multiplade
69 95  kr
Bauroc
Multiplade
64 95  kr
Royal støttemursserie
34 95  kr
Royal støttemursserie
44 95  kr